• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Dünya
    AsyaAvrupa
  • Politika
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Sağlık
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Genel Yerel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yüce'den Depremin 24'üncü Yılında Önemli Mesaj
Gündem
Yayınlanma: 17 Ağustos 2023 - 11:47

Yüce'den Depremin 24'üncü Yılında Önemli Mesaj

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümünde önemli mesajlar verdi. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden de önemli dersler çıkardıklarını ifade eden Yüce, yıkımın canlara mal olmaması için depreme hazır bir şehir inşa etmenin hayati taşıdığını söyledi.

Gündem
17 Ağustos 2023 - 11:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yüce'den Depremin 24’üncü Yılında Önemli Mesaj
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümünde önemli mesajlar verdi. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden de önemli dersler çıkardıklarını ifade eden Yüce, yıkımın canlara mal olmaması için depreme hazır bir şehir inşa etmenin hayati taşıdığını söyledi. Yüce, "O gece Sakarya'da binlerce canımızı toprağa verdik. Bir ders çıkarmıştık, ancak Kahramanmaraş merkezli depremler bize deprem gerçeğini çok daha net şekilde gösterdi. Bu yıl sadece 17 Ağustos’ta kaybettiklerimizi değil, 6 Şubat’ta kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi de dualarımıza katıyoruz. Rabbim tekrarını göstermesin” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 24'üncü yıldönümünde çok önemli mesajlar verdi. Yüce, bu yıl 6 Şubat Kahramanmaraş depremi sebebiyle acıların tazelendiğini ve bu yıldönümünde yalnızca Marmara'nın şehitlerini değil, aynı zamanda Kahramanmaraş'taki deprem şehitlerini dualarla yad ettiklerini söyledi.

24 YIL ÖNCESİ

Sakarya'da 17 Ağustos’ta yaşananları anlatan Başkan Yüce, bir şehrin küllerinden doğuş hikayesini anlattı. Aynı şekilde Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman ve diğer kentlerin de omuz omuza ayağa kaldırılması için gündüz-gece demeden çalıştıklarını kaydeden Yüce, depreme hazır kentler inşa etmenin önemine değindi. 24 yıldır Sakarya için aldıkları her kararda yatay mimari, depreme dayanıklı yapı ve acil durum stratejilerini ön planda tuttuklarını belirten Yüce, Sakarya'da çok katlı binaların yerini müstakil yaşam alanlarına bıraktığını ifade etti.

“ENKAZ ALTINDAN ÇIKTIK”

Yüce, "17 Ağustos gecesine dair birçok hatıra zihnimizde ve elbette hiç silinmiyor. Ömrünü bu topraklarda geçirmiş bir kardeşiniz olarak malum, biz de bu acıyı bizatihi yaşayanlardan biriyiz. Enkazların altından çıktık ve vatandaşımızın imdadına koşmak için uykusuz geceler geçirdik. Deprem coğrafyamızın elbette bir gerçeği. Sakarya yaşadığı bu depremden çok büyük dersler çıkardı. 24 yıllık süreçte birçok şey değişti. Yüksek katlı binalar ortadan kalktı ve molozları kaldırıp yerine depreme daha hazır bir şehir inşa ettik. O gece birçok kişi annesini, babasını, kardeşini, yakınını toprağa verdi. Her konusu geçtiğinde, her hatırladığımızda birlikte dost meclislerinde gözyaşı dökeriz. Bu yüzden depremin hüzne dönüşmemesi için gündüz-gece demeden çalışıyoruz. Kentsel dönüşümü, yatay mimariyi her masada hatırlatıyor ve adımlarımızı buna uygun şekilde atıyoruz" dedi.

“200 BİNE YAKIN BİNAYI TARADIK”

Başkan Yüce, Kahramanmaraş merkezli depremlerde acıların tazelendiğini kaydederek, "Yaşadıklarımız kolay değil. Özellikle bu yıl depremin yıldönümü bizim için farklı bir anlam ifade ediyor. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiğimiz her can yüreğimizde sızı oldu. O geceye geri döndük, aynı hisleri yeniden yaşadık. Bu yüzden bölgeye el uzatan ilk insanlar Sakaryalılar olarak bizlerdik. Acıyı yaşayan bilir, sevdikleri enkaz altında bırakmak ne demek biz biliriz. İşte bu yüzden 24 yıldır modern, güçlü, depreme hazır bir Sakarya için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Sakarya’da 200 bine yakın binayı taradık. Kentsel dönüşümün ilk adımlarını attık ve yatay mimariyi Türkiye'ye örnek bir model olarak literatüre yerleştirdik. Aynı acıları yeniden yaşamamak için…" ifadelerini kullandı.

# başkan yüce# sakarya büyükşehir belediyesi
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Siroz Hastalığı Onu Sevenlerinden Ayırdı!
Siroz Hastalığı Onu Sevenlerinden Ayırdı!
Sendikacı Öğretmen Güvenlik Soruşturmasına Mı Takıldı?
Sendikacı Öğretmen Güvenlik Soruşturmasına Mı Takıldı?
10 Yaşındaki Umut Vefat Etti
10 Yaşındaki Umut Vefat Etti
Fındıkta Kayıp En Az Yüzde 40-50 Olacak
Fındıkta Kayıp En Az Yüzde 40-50 Olacak
Son Haberler
15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımına İlişkin Sözlü Sınav Tarihi Açıklandı
15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımına İlişkin Sözlü Sınav Tarihi...
Otomobile Tanker Çarptı: 7 Yaralı
Otomobile Tanker Çarptı: 7 Yaralı
Siroz Hastalığı Onu Sevenlerinden Ayırdı!
Siroz Hastalığı Onu Sevenlerinden Ayırdı!
Sakaryaspor Yönetimi, Bugün Görev Dağılımını Yapacak
Sakaryaspor Yönetimi, Bugün Görev Dağılımını Yapacak
Sendikacı Öğretmen Güvenlik Soruşturmasına Mı Takıldı?
Sendikacı Öğretmen Güvenlik Soruşturmasına Mı Takıldı?
‘17 Ağustos’u Unutmadık Unutmayacağız’
‘17 Ağustos’u Unutmadık Unutmayacağız’

Ana Sayfa
Gündem
Dünya
Politika
Ekonomi
Magazin
Spor
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Genel
Yerel
Çevre
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Asya
  • Avrupa
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yerel
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.