• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Dünya
    AsyaAvrupa
  • Politika
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Sağlık
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Genel Yerel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. "300 Bin Yapıyı İncelemeye Aldık"
Gündem
Yayınlanma: 16 Ağustos 2022 - 18:50

"300 Bin Yapıyı İncelemeye Aldık"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce 17 Ağustos'ta yaşanan asrın felaketinin yıl dönümünde önemli mesajlar verdi. Yüce, "Büyük acılar yaşadığımız, asrın felaketi üzerinden 23 yıl geçse de acımız hala taze.

Gündem
16 Ağustos 2022 - 18:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 17 Ağustos'un 23'üncü yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. Yapılan açıklamada Sakarya'da uygulanacak kentsel dönüşüm uygulamaları hakkında önemli notlar yer aldı. Asrın felaketi olan ve Sakarya başta olmak üzere Marmara'daki şehirlerde derin izler bırakan üzerinden 17 Ağustos depreminin üzerinden 23 yıl geçtiğini ancak acıların hala taze olduğunu ifade etti. O gün, aynı acıyı bizzat yaşayanlardan biri olduğunu vurgulayan Başkan Yüce, felaketlere hazırlanmak ve Sakarya'yı buna uygun bir mimariyle dizayn etmek için gereken adımları attıklarını söyledi. AFAD ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından dönüşüm için pilot il seçildiklerini kaydeden Yüce, "300 bin yapıyı incelemeye aldık, şehrin yapı envanterini çıkarıyoruz" diyerek projeye dair bilgiler verdi.

"O GECEYİ KELİMELERLE İFADE EDEMEYİZ"

Başkan Yüce, 17 Ağustos 1999'da yaşanan acının kelimelerle ifade edilemeyeceğini belirterek,  "Büyük acılar yaşadığımız, asrın felaketi üzerinden 23 yıl geçse de acımız hala taze. Aynı acıların yaşanmaması için dönüşüm üzerine görevli birimlerimizle 7/24 düşünüyor, üretiyor ve uyguluyoruz. Kaybettiğimiz her bir vatandaşımızı bu vesileyle rahmetle anıyorum, rabbim tekrarını yaşatmasın. O gece aynı acıyı yaşayanlardan bir tanesi de bizzat bendim. 17 Ağustos gecesi, çok zor bir geceydi. O acıyı, bizzat yaşayanlardan biri de ben ve ailemdi. Saatler 03.02’yi gösterdiğinde inanılmaz bir sarsıntı oldu, kıyametin koptuğunu zannettik. Bu anlarda bir insanın yaşadığı duygular ve aklından geçenler kelimelerle ifade edilemez. Erenler'de belediye başkanıydım, evim yıkıldı. Her yer patlamıştı ancak Allah bizi korudu. O gece işittiğimiz feryatlar, gözlerimizle gördüğümüz acılar tarif edilemezdi. Biz hayatımız boyunca çok kuyruk görmüştük ancak o gece ilk kez cenaze kuyrukları oluştuğuna şahit olduk. Üzerinden tam 22 yıl geçti. Binlerce canımızı toprağa koyduk. Aralarında bebeklerimiz, evlatlarımız ve kardeşlerimiz vardı" dedi.

"PİLOT İL OLDUK VE 300 BİN YAPIYI MERCEĞE ALDIK"

Sakarya'da olası afetlere hazırlık için şehrin 'yapı envanterini' çıkarmak için harekete geçtiklerini, AFAD ve Çevre Bakanlığı tarafından pilot il seçildikten sonra 300 bin yapıyı merceğe aldıklarını anlatan Başkan Yüce, "Sakarya'mız deprem kuşağında yer alan bir şehir. Bilindiği üzere beklenen İstanbul depremi için de risk teşkil ediyor. Bu yüzden dikey mimarinin yanında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi yatay mimariyi savunuyor, planlarımızı bu yönde yapıyoruz. Jeofizik uzmanları ve deprem bilimcilerin görüşlerini yakından takip ediyor, bir yandan da şehrimizin daha güçlü bir yapı stokuna sahip olması için proje yürütüyoruz. Kurduğumuz Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığımız ile şehirdeki orta hasarlı, hasarlı binalarını tespit ediyor, risk haritamızı oluşturuyoruz. Başladığımız bu projeyle Türkiye'de ilk olacak ve kentin yapı envanterini çıkararak dönüşüm için önemli bir adım atacağız. Gerekli belgelerimiz var, bakanlıktan onay aldığımız andan itibaren bu yönde aksiyon almaya hazır olacağız. Yeniden aynı acıları yaşamamak için konuyu büyük bir hassasiyetle takip ediyoruz" diye konuştu.

# sakarya büyükşehir# ekrem yüce# marmara depremi
  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Siroz Hastalığı Onu Sevenlerinden Ayırdı!
Siroz Hastalığı Onu Sevenlerinden Ayırdı!
Sendikacı Öğretmen Güvenlik Soruşturmasına Mı Takıldı?
Sendikacı Öğretmen Güvenlik Soruşturmasına Mı Takıldı?
10 Yaşındaki Umut Vefat Etti
10 Yaşındaki Umut Vefat Etti
Fındıkta Kayıp En Az Yüzde 40-50 Olacak
Fındıkta Kayıp En Az Yüzde 40-50 Olacak
Son Haberler
Sakarya Dahil 9 İl Merkezli Siber Operasyon: 190 Şahıs Yakalandı
Sakarya Dahil 9 İl Merkezli Siber Operasyon: 190 Şahıs Yakalandı
Sakarya'da 'Sahte İçki' Operasyonu
Sakarya'da 'Sahte İçki' Operasyonu
Sakarya'da Samanlık Ve Ahırda Çıkan Yangında 24 Civciv Telef Oldu
Sakarya'da Samanlık Ve Ahırda Çıkan Yangında 24 Civciv Telef Oldu
Çöp Atmaya Giden Kadına Çarpıp Olay Yerinden Kaçtı
Çöp Atmaya Giden Kadına Çarpıp Olay Yerinden Kaçtı
15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımına İlişkin Sözlü Sınav Tarihi Açıklandı
15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımına İlişkin Sözlü Sınav Tarihi...
Büyükşehir’den Bocce’de Gümüş Madalya Geldi
Büyükşehir’den Bocce’de Gümüş Madalya Geldi

Ana Sayfa
Gündem
Dünya
Politika
Ekonomi
Magazin
Spor
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Genel
Yerel
Çevre
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Asya
  • Avrupa
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yerel
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.