Geçtiğimiz günlerde kötü koku ve kirlilik sebebiyle bölge halkı, fabrikaların önüne kadar düdük ve pankartlarla yürüyüş eylemi yapmıştı. Tepkilerin ardından Valilik, olayla ilgili kapsamlı denetim başlatıldığını duyurdu.Yapılan incelemelerde çevreyi kirlettiği belirlenen bir firmaya önce para cezası verildi, ardından yasal şartlara uymadığı için faaliyetlerinin gerekli koşullar sağlanana kadar durdurulmasına karar verildi. Şartlara uymayan başka bir firmaya da idari para cezası uygulandı.Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Mudurnu Çayı’ndaki kirlilik ile ilgili denetimler sürekli ve kesintisiz olarak sürdürülmüştür. Olay yerinden adli ve idari makamlarca numuneler alınmış, analizler sonucunda gerekli yaptırımlar uygulanmıştır. Bölgedeki tüm firmalara yönelik denetimler aynı kararlılıkla devam edecektir. Ayrıca, denetimlerin daha kapsamlı yürütülmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından müfettiş talep edilmiştir.”
Denetimlerin çevrenin korunması ve halk sağlığının güvence altına alınması amacıyla sürdürüleceği, adli ve idari işlemlerin sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.




