• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Dünya
    AsyaAvrupa
  • Politika
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Sağlık
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Genel Yerel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Gazze'de Tarihi Barış Anlaşması İmzalandı
Dünya
Yayınlanma: 09 Ekim 2025 - 13:13

Gazze'de Tarihi Barış Anlaşması İmzalandı

Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinde yürütülen müzakerelerde, Hamas ve İsrail anlaşmaya vardı.

Dünya
09 Ekim 2025 - 13:13
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gazze'de Tarihi Barış Anlaşması İmzalandı
Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinde yürütülen müzakerelerde, Hamas ve İsrail anlaşmaya vardı.

İsrail ve Hamas, Mısır'da  ABD Başkanı Donald Trump'ın 20 maddelik  Gazze ateşkes anlaşmasına imzayı attı.

Tarihi anlaşmayı Mısır basını duyurdu

Bilgiyi, Mısır'ın El Kahire haber ajansı aktardı.

Anlaşma, müzakerelerin dördüncü gününde düzenlenen törende imzalandı. Reuters'a konuşan bir kaynak, rehinelerin cumartesi gününden pazartesiye kadar bırakılabileceğini ifade etti.

Mısır basını, ateşkesin saat 12.00'de imzalanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi. Dışişleri Bakanlığı, ateşkes anlaşmasının "memnuniyetle" karşılandığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "ateşkesin iki yıldır devam eden soykırımı sona erdirmesini temenni ediyoruz" denildi.

İsrail Ordusu Gazze'deki birliklerin geri çekilmeye hazırlandığını duyurdu

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, anlaşmanın memnuniyetle karşılandığı ve Gazze'deki birliklerin geri çekilmeye hazırlandığı belirtildi.

İsrail kamu yayıncısı KAN ise, Gazze'de ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girdiğini bildirdi. 

İsrail merkezli i24 kanalının aktardığına göre ordu geri çekilme için hükümetin onayını bekliyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Ofisi'nden yapılan açıklamada, hükümetin oylamasının ardından ateşkesi resmen kabul edecekleri belirtildi.

Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi: Dünya tarihi bir ana tanıklık ediyor

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, ateşkes anlaşmasına ilişkin "Dünya, savaşa karşı barış iradesinin zaferini simgeleyen tarihi bir ana tanıklık ediyor" ifadesini kullandı.

Reuters'a konuşan bir kaynak, rehinelerin cumartesi gününden pazartesiye kadar bırakılabileceğini ifade etti.

Witkoff ve Kushner'in İsrail'e gidebilir

Öte yandan İsrail basını, SABD'nin Ortadoğu elçisi Steve Witkoff ve Trump'ın danışmanı Jared Kushner'in bu gece İsrail'e gideceğini yazdı.

Gazze dumanlar yükseldiği görülüyor

Ancak El Cezire televizyonunun bildirdiğine göre anlaşmaya rağmen İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde saldırılarına bu sabah da devam ediyor. Gazze'den gelen görüntülerde bölgeden dumanlar yükseldiği görülüyor.

Gazze'nin Deyr Belah kentinde yaşayan Filistinliler, İsrail ile Hamas arasında sağlanan ateşkesin yürürlüğe girmesini bekliyor. Evlerine ve yaşadıkları bölgeleri dönmek isteyen binlerce Filistinli, ateşkesi beklerken günlük yaşamlarını sürdürüyor.

Ateşkesin ilan edilmesinin ardından İsrail ve Gazze'de sevinç yaşandı
ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze'deki savaşı sona erdirme girişiminin ilk aşaması kapsamında ateşkes ve rehine anlaşmasının açıklanmasının ardından İsrailliler ve Filistinliler sevinç yaşadı. 

Anlaşma haberi İsrail, Gazze ve diğer yerlerde kutlamalara yol açtı. Rehinelerin aileleri havai fişekler atarken, Filistinliler de kan dökülmesinin durması umuduyla alkış ve tezahüratlarda bulundu.

Dünyadan ateşkes anlaşmasına destek

Rusya

Kremlin, Gazze'de kalıcı çözüme yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilen Hamas ile İsrail arasındaki anlaşmaya destek verdiğini açıkladı.

Moskova yönetimi, ateşkes sürecinin bölgedeki insani krizi hafifletmesini umduklarını bildirdi.

İspanya

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Ortadoğu’dan gelen haberi memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Bunun adil ve kalıcı bir barışın başlangıcı olduğuna inanıyoruz” dedi.

Sanchez, “Tanık olduğumuz vahşetin bir daha tekrarlanmaması için diyalog, insani yardım ve adalet zamanıdır” ifadelerini kullandı.

Almanya

Almanya Başbakanı Friedrich Merz, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes anlaşmasını “cesaret verici” olarak nitelendirdi.

Fransa

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Gazze ateşkes anlaşmasının ilk aşamasına ilişkin mutabakatı memnuniyetle karşıladı ve anlaşmanın “savaşın sonuna” ve “iki devletli çözüme dayalı siyasi çözümün başlangıcına” işaret etmesi gerektiğini vurguladı.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: “Azerbaycan güvenilir bir ortak olduğunu kanıtladı”
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: “Azerbaycan güvenilir bir ortak olduğunu kanıtladı”
Başkan Alemdar’dan Koronavirüs Açıklaması
Başkan Alemdar’dan Koronavirüs Açıklaması
Korona virüse karşı dezenfektan harekatı
Korona virüse karşı dezenfektan harekatı
Toyota Türkiye Avrupa’da Öncü
Toyota Türkiye Avrupa’da Öncü
Son Haberler
Söğütlü OSB 10 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak!
Söğütlü OSB 10 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak!
+1 Liderlik Okulu Dijitalpark Teknokent’teydi
+1 Liderlik Okulu Dijitalpark Teknokent’teydi
Baca Temizliğinden Çıkan Dumanı Yangın Sanan Vatandaşlar Ortalığı Ayağa Kaldırdı
Baca Temizliğinden Çıkan Dumanı Yangın Sanan Vatandaşlar Ortalığı...
42 Yaşında Amansız Hastalığa Yenik Düştü
42 Yaşında Amansız Hastalığa Yenik Düştü
Bariyerlere Çarpan Genç Ağır Yaralandı
Bariyerlere Çarpan Genç Ağır Yaralandı
Kahverengi Kokarca Böceği Toruna Hasret Bıraktı
Kahverengi Kokarca Böceği Toruna Hasret Bıraktı

Ana Sayfa
Gündem
Dünya
Politika
Ekonomi
Magazin
Spor
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Genel
Yerel
Çevre
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Asya
  • Avrupa
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yerel
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.