• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Dünya
    AsyaAvrupa
  • Politika
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Sağlık
  • Bilim ve Teknoloji Eğitim Asayiş Genel Yerel Çevre
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Büyükşehir kardeş Düzce'nin yanında
Gündem
Yayınlanma: 24 Kasım 2022 - 10:26

Büyükşehir kardeş Düzce'nin yanında

Büyükşehir Belediyesi, depremi yaşayan kardeş şehir Düzce için seferber oldu. Sakarya'daki görevlendirmelerden sonra Büyükşehir'in afet birimleri, mobil hizmet ve mobil kriz aracı deprem bölgesindeki çalışmalara katıldı. Bölgeye giden Başkan Ekrem Yüce, "Kardeşlerimizle buluştuk, dertlerine derman olmak için tüm imkânlarımızla çalışıyoruz. Yaşadıkları bu hissi 1999'un izlerini taşıyanlar olarak çok iyi anlarız" dedi.

Gündem
24 Kasım 2022 - 10:26
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Büyükşehir kardeş Düzce'nin yanında
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 6,0 büyüklüğündeki Düzce Gölyaka depreminin ardından gerekli aksiyonlarını süratle aldı. Afet birimleri ve uzmanlar, şehrin dört bir yanında sarsıntıdan etkilenen binalarda tespit çalışmalarına başladı. Kent genelindeki durumu netleştiren ekipler daha sonra Başkan Ekrem Yüce'nin talimatıyla kardeş şehir olan depremin merkez üssü Düzce'ye hareket etti. Mobil hizmet aracı, mobil kriz aracı ve afet birimleri bölgede yapılan çalışmalara katıldı.

“1999’u yaşayanlar olarak biliriz”

Başkan Ekrem Yüce de Sakarya'da vatandaşların ihtiyaç tespiti ve depreme dair istişarelerin ardından merkez üssüne gitti. Bölgeye gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ile görüşerek depremin bilançosu hakkında bilgi aldı. Sakarya'dan gelen ekiplerin çalışmasıyla ilgili talimatlarını veren Yüce, Düzce'nin başkanı Faruk Özlü'ye yaraların sarılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Yüce, hasarlı binalarda yapılan incelemelere de katıldı.

Yurtta kalan öğrencilere, bölge sakinlerine ve ekiplere geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Yüce, "1999 depremini yaşayanlar olarak vatandaşlarımızın hissettiklerini en iyi biz anlarız. Gerçekten zor bir gece geçirdik. Sakarya'da saat 04.08'de adeta 17 Ağustos'a geri döndü. O anlar canlandı gözümüzde. İlk anda sokağa çıktık ve vatandaşlarımızın durumunu takip ettik. İlçelerimizden gerekli raporları aldık, merkezde tek tek dolaşıp kontrollerde bulunduk. Sakarya'da gerekli çalışmaları yaptıktan sonra depremin merkez üssüne geldik. Kardeş şehrimizde depremden etkilenen kardeşlerimizin dertlerine derman olmak için tüm imkânlarımızla çalışıyoruz. Başkanımıza, vatandaşlarımıza ve tüm Düzce'ye geçmiş olsun diyorum" dedi.

Büyükşehir seferber oldu

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'nin mobil hizmet aracı, depremden etkilenen ve gününü toplanma alanlarında geçiren vatandaşlarımıza süreç boyunca çorba, çay, kahve hizmeti verecek. Sakarya'nın afetten sorumlu kişilerden oluşan mobil kriz aracı ise bölgedeki hasar tespiti ve depremin etkileriyle ilgili araştırmalara katılacak. Ayrıca Yüce'nin talimatıyla kurulan Sakarya Büyükşehir Arama Kurtarma Ekibi (SABAK) bölgedeki çalışmalara destek vermek üzere merkez üssünde hazır bulundu. Büyükşehir, Düzce'de yaraların sarılması için yürütülen çalışmalara tüm imkânlarıyla destek veriyor.

  • YORUMLAR
  • FACEBOOK
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Siroz Hastalığı Onu Sevenlerinden Ayırdı!
Siroz Hastalığı Onu Sevenlerinden Ayırdı!
Sendikacı Öğretmen Güvenlik Soruşturmasına Mı Takıldı?
Sendikacı Öğretmen Güvenlik Soruşturmasına Mı Takıldı?
10 Yaşındaki Umut Vefat Etti
10 Yaşındaki Umut Vefat Etti
Fındıkta Kayıp En Az Yüzde 40-50 Olacak
Fındıkta Kayıp En Az Yüzde 40-50 Olacak
Son Haberler
Sakarya Dahil 9 İl Merkezli Siber Operasyon: 190 Şahıs Yakalandı
Sakarya Dahil 9 İl Merkezli Siber Operasyon: 190 Şahıs Yakalandı
Sakarya'da 'Sahte İçki' Operasyonu
Sakarya'da 'Sahte İçki' Operasyonu
Sakarya'da Samanlık Ve Ahırda Çıkan Yangında 24 Civciv Telef Oldu
Sakarya'da Samanlık Ve Ahırda Çıkan Yangında 24 Civciv Telef Oldu
Çöp Atmaya Giden Kadına Çarpıp Olay Yerinden Kaçtı
Çöp Atmaya Giden Kadına Çarpıp Olay Yerinden Kaçtı
15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımına İlişkin Sözlü Sınav Tarihi Açıklandı
15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımına İlişkin Sözlü Sınav Tarihi...
Büyükşehir karate şampiyonasına ev sahipliği yapacak
Büyükşehir karate şampiyonasına ev sahipliği yapacak

Ana Sayfa
Gündem
Dünya
Politika
Ekonomi
Magazin
Spor
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Asayiş
Genel
Yerel
Çevre
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Asya
  • Avrupa
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yerel
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Biyografiler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.